top of page

Roep de

Prinsen

aantal rollen: 18 tot 30 rollen

aantal liedjes: 11 liedjes + 1 slotlied

speeltijd: 60 minuten

HET VERHAAL

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, ben jij in het verkeerde sprookje beland? Dit verhaal gaat over Pinokkio. Maar dan wel in een heel andere versie. Het gaat ook over een stiefmoeder, die in een groot paleis woont. Zij staat iedere dag voor haar spiegel. Haar twee prachtige dochters zijn óók alleen maar bezig met mooi zijn. Het zijn Doornroosje en Sneeuwwitje, enorm verwende prinsessen. Zij pesten graag
het hulpje in de huishouding: Assepoester. Zij voelt zich erg eenzaam en wil het liefst ook trouwen, net als de twee prinsessen.

Assepoester Pinokkio 21e eeuw beleefkompas Musicals groep 8 v2
Pinokkio - Roep de Prinsen, Beleefkompas Musicals

Maar voor haar hoeft het geen prins te zijn met veel geld en juwelen. Ze hoopt dat ze ooit een man trouwt die van haar houdt; al is hij maar van hout...Natuurlijk is Geppetto er ook, de arme meubelmaker. Hij zou zo graag een zoon willen. Een echte zoon. Hij maakt daarom een pop van hout. In zijn dromen komt deze pop tot leven en worden ze rijk en reizen ze samen de wereld rond. Hij geeft de pop een naam: Pinokkio. Op zijn beurt heeft Pinokkio ook een droom. Hij wil als een échte prins trouwen met een prinses. Maar dit is natuurlijk maar een droom.

Of toch niet? Dan krijgen ze bezoek van een Blauwe Fee;

met een toverstafje...
 

Dit verhaal zit vol leugens. Het gaat over giftige appels en spinnewielen... over een gemene heks... en dansende skeletten in de onderwereld... en een lange neus. Kan de Blauwe Fee er voor zorgen dat Pinokkio gered wordt uit de onderwereld? Al je vragen zullen worden beantwoord in: Roep de Prinsen!

Roep de Prinsen, Prinsessen zombie, Beleefkompas Musicals
Doornroosje eindmusical groep 8

bekijk de trailer

De rollen

1 of 2 Vertellers

1 Heks

1 Pinokkio

1 Spiegel

1 Geppetto

1 Blauwe Fee

1 naaister (buurvrouw Hermelien)

2/9 Bedienden

1 Doornroosje

2 Wachters

1 Sneeuwwitje

1 Assepoester

1 Stiefmoeder

2 Prinsen

4/10 Het Volk / Skeletten

Blauwe Fee Pinokkio 21e eeuw beleefkompas Musicals groep 8 v2
Schermafbeelding 2022-12-19 om 08.05_edi

beluister het luisterverhaal

rollen per scene

Rollen per scene, Pinokkio - Roep de Prinsen, Beleefkompas Musicals

Roep de Prinsen heeft drie belangrijke thema's. Het innerlijk telt, kijk in de spiegel & besluit wie jij wil zijn en spreek je wensen uit, want dan...kunnen ze in vervulling gaan!

Roep de Prinsen is te spelen door 18 tot 30 leerlingen.
Het pakket bestaat uit het script, de originele liedjes om mee te oefenen, de instrumentale banden en de bladmuziek. Via het OEFENLOKAAL (hier op de site) kunnen de kinderen de teksten en de muziek zelf oefenen, op school en thuis. In het script staan aanwijzingen voor dans en decor die de leerlingen zelf kunnen maken.  

Bestel hem hier ->

Voorwaarden bij aankoop Musical

- de tarieven zijn inclusief btw
- betaling gaat op basis van factuur
- toegang tot het OEFENLOKAAL wordt verleend voor het betreffende schooljaar

- een tweede groep 8 binnen dezelfde school kan voor 100 euro incl. btw dezelfde musical afnemen

- willen meerdere scholen binnen een scholenkoepel dezelfde musical afnemen, neem dan contact op voor mogelijke korting.

bottom of page